12/3/14

Καταβολή οφειλόμενων μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων στο προσωπικό του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου

Καταβολή οφειλόμενων μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων
στο προσωπικό του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου


Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου για καταβολή οφειλόμενων μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων του προσωπικού του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου (ΚΣΚ).

Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών ετοιμάστηκε και κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού, αμέσως μόλις κατέστη δυνατή η συλλογή όλων των στοιχείων που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα.

Η πιο πάνω ενέργεια, έγινε στα πλαίσια υλοποίησης προηγούμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 19/12/2013 (Αρ. Απόφασης 76.253), η οποία, μεταξύ άλλων, προνοούσε και τη διασφάλιση των οικονομικών ωφελημάτων του προσωπικού του Σφαγείου. Υπενθυμίζεται ότι προς υλοποίηση της πιο πάνω Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω Λογαριασμού Προκαταβολών, προχώρησε άμεσα, πριν το τέλος του 2013, στην καταβολή των οφειλόμενων μισθών και συντάξεων στους υπαλλήλους του ΚΣΚ μέχρι 31/12/2013, συμπεριλαμβανομένου και του 13 ου μισθού και των οφειλόμενων ημερομισθίων στο εργατικό προσωπικό του ΚΣΚ μέχρι 3/1/2014, συμπεριλαμβανομένου του 13 ου μισθού, συνολικού ύψους €364.749,19.

Στη σημερινή του συνεδρία, το Υπουργικό Συμβούλιο απεφάσισε:

·        να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Οικονομικών να εξεύρει και διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις για κάλυψη της δαπάνης που απαιτείται για την καταβολή των οφειλόμενων μισθών και συντάξεων του μόνιμου προσωπικού, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2014, καθώς επίσης και των οφειλόμενων ημερομισθίων στο εργατικό προσωπικό.
·        Να εγκρίνει την καταβολή μισθών και συντάξεων στους μονίμους υπαλλήλους του ΚΣΚ μέχρι τη ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που προβλέπει τη μεταφορά τους στη Δημόσια Υπηρεσία.