20/3/14

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας δρ Φιλιππος Πατσαλής

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας δρ Φιλιππος Πατσαλής


«Βασικός μας στόχος είναι να επιλύσουμε τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα του ασθενή στα δημόσια νοσηλευτήρια», επεσήμανε με δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Δρ Φίλιππος Πατσαλής, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ως το μεγαλύτερο νοσοκομείο, έχει να επιτελέσει ένα έργο με πολλές πτυχές, λόγω του μεγάλου αριθμού των ασθενών, αλλά και διαφορετικών αναγκών τους. «Ξεκινάμε από εδώ με σύνθημα την επίτευξη του καλύτερου δυνατού για τον ασθενή» ανέφερε.

Ο Δρ. Πατσαλής προήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπιζουν οι ασθενείς σε καθημερινή βάση.

«Έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα και προσδοκούμε σε επίλυση των προβλημάτων των ασθενών σε σύντομο χρονικό διάστημα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι η επίσκεψη του στο νοσοκομείο θέλει να στείλει στον Κύπριο ασθενή το μήνυμα ότι από την πρώτη μέρα τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στα δημόσια, αλλά και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Ανέφερε ακόμα ότι κατά τη συνάντηση του με το διευθυντικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εξετάστηκαν και μακροπρόθεσμα θέματα του τρόπου διοίκησης των νοσοκομείων. «Ήδη έχουμε εξετάσει αρκετά θέματα όπως είναι οι φάκελοι των ασθενών, οι λίστες αναμονής, η μονάδα αυξημένης φροντίδας, οι αναπάντητες κλήσεις, το ιατρικό απόρρητο και άλλα ζητήματα. Έχουμε θέσει χρονοδιαγράμματα και αναμένουμε αυτά τα προβλήματα να λυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο κ. Πατσαλής.

Τόνισε παράλληλα ότι ότι συγκεκριμένα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν άμεσα, σημειώντας ωστόσο ότι για κάποια άλλα θέματα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. «Υπάρχουν προβλήματα αναφορικά με τις λίστες ασθενών που μπορούν να επιλυθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, υπάρχουν κάποια άλλα ωστόσο για τα οποία πρέπει να γίνουν διευθετήσεις. Το ίδιο και για κάποιες επεμβάσεις που έχουν μακρές λίστες αναμονής» κατέληξε ο κ. Υπουργός.

------------------