2/3/14

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία


Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών συνήλθε αργά χθες για να εξετάσει τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, στην παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες Πρεσβείες της Δημοκρατίας, για συντονισμό και αξιολόγηση της κατάστασης.


Παράλληλα, ο κ. Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις και εκτίμησαν την πορεία των γεγονότων, ενόψει και της προσεχούς επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να βρίσκεται σε επικοινωνία και στενή συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους, και ειδικότερα  με την Ελλάδα, υπό την ιδιότητά της ως προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ, για διαχείριση της κατάστασης σε πολιτικό και προξενικό επίπεδο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ανησυχία για την προσλαμβάνουσα  πορεία των γεγονότων στη χώρα, και εκφράζει την ελπίδα ότι θα επικρατήσει   αυτοσυγκράτηση, προσβλέποντας παράλληλα σε ταχεία διεθνή συνεννόηση για επίλυση της κρίσης δια της διπλωματικής οδού.