17/3/14

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών σε Κοινή Κοινοβουλευτική Συνάντηση στις Βρυξέλλες





Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών
σε Κοινή Κοινοβουλευτική Συνάντηση στις Βρυξέλλες


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών κ. Γιάννος Λαμάρης μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες, για να εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κοινή Κοινοβουλευτική Συνάντηση με τίτλο: «Μελλοντικές προτεραιότητες στον τομέα των Πολιτικών Ελευθεριών, της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων», που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 19 Μαρτίου 2014. Τη Συνάντηση συνδιοργανώνουν οι αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Βουλής των Ελλήνων, στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Τις τέσσερεις θεματικές ενότητες της Συνάντησης θα απασχολήσουν θέματα όπως η  ανάπτυξη της Στρατηγικής εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ, η ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου, με έμφαση στην περιοχή της Μεσογείου, οι θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών της ΕΕ στη ψηφιακή εποχή, ειδικότερα όσον αφορά στα προσωπικά τους δεδομένα και στην προστασία τους από μαζικές παρακολουθήσεις, καθώς και το θέμα της ανάπτυξης της ποινικής δικαιοσύνης και της σύστασης Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Θα γίνει επίσης παρουσίαση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μελλοντικές προτεραιότητες στους τομείς της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τη Συνάντηση θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Υπουργός αρμόδιος για την Εμπορική Ναυτιλία, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Viviane Reding και η Επίτροπος αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, κα Cecilia Malmström.

----------------------