18/3/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ




Ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης ανακοινώνει ότι παρακολουθεί την εξέλιξη των σιτηρών και ξηρικών κτηνοτροφικών φυτών, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Τελικές εκτιμήσεις, θα γίνουν σύντομα, μόλις οριστικοποιηθεί το ύψος των ζημιών.


Στο μεταξύ εφιστάται η προσοχή όλων των παραγωγών που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν τυχόν αποτυχημένα σιτηρά ή ξηρικά κτηνοτροφικά φυτά τους με σανοποίηση ή καλλιέργεια και εφόσον θα ήθελαν να διατηρήσουν το δικαίωμά τους για αποζημίωση σε περίπτωση που η περιοχή τους ήθελε κηρυχθεί ανομβριόπληκτη, ότι οφείλουν να αφήνουν απαραίτητα τους προβλεπόμενους από το Νόμο αντιπροσωπευτικούς "μάρτυρες". Συγκεκριμένα θα πρέπει να αφήνουν αθέριστη ή ακαλλιέργητη λωρίδα πλάτους τουλάχιστο ενός μέτρου, που να βρίσκεται στο κέντρο και να διασχίζει κατά μήκος όλο το αγροτεμάχιο.

Όσοι κτηνοτρόφοι, επιθυμούν να αξιοποιήσουν την ελάχιστη βλάστηση σε δικά τους τεμάχια, μπορούν να το πράξουν, νοουμένου ότι θα αναγνωρίζονται ότι έχουν σπαρεί, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούν ο ΚΟΑΠ και ο ΟΓΑ.




ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Λευκωσία 18 Μαρτίου 2014
Αρ. Φακ. 4.11.03, 1.1.07,1.1.10, 1.3.01.01