12/3/14

Βιογραφικό σημείωμα Άγγελος Λοΐζου Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΤ

Βιογραφικό σημείωμα
Άγγελος Λοΐζου
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΤ


Ο Άγγελος Λοίζου είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των PricewaterhouseCoopers Λίμιτεδ στην Κύπρο και Επικεφαλής του Τμήματος Υπηρεσιών Τουριστικής Βιομηχανίας. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας (Fellow Chartered Accountant) και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Συμβούλων Τουριστικής Ανάπτυξης (ISHC) όπου διετέλεσε για αριθμό ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ως επίσης και Πρόεδρος. Διαθέτει εκτενή πείρα σε Χρηματοοικονομικά Συμβουλευτικά Θέματα. Έχει διδάξει επιτυχώς σε σεμινάρια και έχει κάνει διαλέξεις πάνω σε θέματα γενικής διοίκησης και διευθυντικών ικανοτήτων στην Κύπρο (Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΜΙΜ) και στο εξωτερικό. Άρθρα του, που σχετίζονται με τα θέματα τουρισμού, έχουν δημοσιευθεί στον Κυπριακό και Διεθνή τύπο.
Ο Άγγελος Λοΐζου έχει υπηρετήσει σε πολυάριθμες επιτροπές για την ανάπτυξη της Επιχειρηματικής Κοινότητας της Κύπρου κυρίως μέσω του Εμπορικού Επιμελητηρίου (μέλος του Συμβουλίου του ΕΒΕ Πάφου 1999-2005) και άλλων οργανισμών όπως Δημαρχεία και τοπικές αρχές. Εδώ και πολλά χρόνια, ο Άγγελος Λοΐζου συμβουλεύει και βοηθά Ξενοδοχειακούς Συνδέσμους της νήσου καθώς και άλλους παρεμφερείς οργανισμούς, στην οργάνωση σεμιναρίων και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την τουριστική βιομηχανία. Έχει υπηρετήσει επίσης σαν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας (2007 – 2011).

Από την θέση του Διευθυντή Έργου έχει πρόσφατα βοηθήσει την πόλη και επαρχία Πάφου στην επιτυχημένη προσπάθεια τους για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.
_________________

12 Μαρτίου 2014