7/3/14

Λύσεις στα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας έδωσε ο Υπουργός Υγείας


Λύσεις στα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
και στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας έδωσε ο Υπουργός Υγείας


Οδηγίες για λήψη άμεσων και δραστικών μέτρων με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας έδωσε ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης.

Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στη Λεμεσό, ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη λύπη του για την ταλαιπωρία του κοινού και την αναστάτωση που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες.

Σημείωσε πως είναι αδιανόητο θέματα που μπορούσαν να επιλυθούν από το 2011, να συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

Πρέπει επιτέλους, ανέφερε, να αφήσουμε πίσω μας τη δικαιολογία της οικονομικής περισυλλογής και να βάλουμε πάνω από όλα το έργο μας ως γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο κέντρο υγείας στη Λινόπετρα, ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως του προκάλεσε τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι την Πέμπτη εργάζονται γιατροί εννέα ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αχρείαστη κοσμοσυρροή με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών.

Ανέφερε μάλιστα ότι εξετάζοντας τους φακέλους των λειτουργών διαπίστωσε ότι άτομο που βρισκόταν με άδεια ασθενείας δεν αναγραφόταν στους καταλόγους, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση να μην μεριμνήσει ώστε να αντικατασταθεί.

«Έδωσα οδηγίες να μου στείλουν στο Υπουργείο μέχρι τη Δευτέρα τα ονόματα των λειτουργών που στελεχώνουν τη Λινόπετρα, και του αντικαταστάτη τους σε περίπτωση απουσίας τους» σημείωσε ο δρ Πετρίδης. Τόνισε δε ότι οι εν λόγω οδηγίες θα πρέπει να τηρούνται σαν ευαγγέλιο.

Αναφορικά με τη συμφόρηση που παρατηρήθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείο Λεμεσού, ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιηθούν πιλοτικά, αυτό το τριήμερο, τέσσερα κρεβάτια βραχείας νοσηλείας μέχρι αργά το βράδυ. Πρόσθεσε δε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθεί σε εφαρμογή κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας των τεσσάρων κλινών, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κόσμου που επισκέπτεται το νοσοκομείο.

Έδωσε παράλληλα οδηγίες για καλύτερη κατανομή των ασθενών έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος νοσηλείας τους. Προς τον σκοπό αυτό θα ζητηθεί βοήθεια από συγκεκριμένο ίδρυμα που θα μπορεί να φιλοξενήσει περιστατικά που αφορούν ηλικιωμένους.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι τη Δευτέρα θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Λεμεσού πνευμονολογική κλινική η οποία θα διαθέτει πέντε κλίνες.