12/3/14

Δήλωση κ. Μάριου Χαννίδη, Γενικού Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού





Δήλωση  κ. Μάριου Χαννίδη,
Γενικού Διευθυντή Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού
υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Tουρισμού,σε Συνέδριο της Ελληνικής Προεδρίας
για τη Γαλάζια Ανάπτυξη




Στο Συνέδριο με θέμα «CoastalandMaritimeTourismandBlueGrowthStrategiesfortheEU» συμμετείχε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ κ. Μάριος Χαννίδης, ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, στην οποία είναι αντιπρόεδρος.
Το συνέδριο διοργανώθηκε με αφορμή την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Τουρισμού των χωρών της Ε.Ε. στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ και μίλησαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας κα Ο. Κεφαλογιάννη, η Επίτροπος για θέματα Αλιείας της Ε.Ε. κα Μ. Δαμανάκη καιο Γενικός Γραμματέας  του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού  κ. TalebRifai.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Μάριος Χαννίδης δήλωσε: «Η Κύπρος μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη "γαλάζια" οικονομία, η οποία αντιπροσωπεύει 5,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και ακαθάριστη προστιθέμενη αξία σχεδόν 500 δισ. ετησίως. Όπως, εξάλλου, έδειξε και η πρόσφατη μελέτη της Κομισιόν, μέσω της γαλάζιας ανάπτυξης αναδεικνύεται ο πρωταγωνιστικός ρόλος του θέματος των θαλάσσιων ζωνών στις θάλασσες, με βάση τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, προβάλλοντας τα πρακτικά οφέλη της ΑΟΖ, κάτι που για την Κύπρο έχει τεράστια οικονομική σημασία».



10.3.2014