27/3/14

Χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Χ. Μαληκκίδη στο 29ο συνέδριο του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων



Χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας
 κ. Χ. Μαληκκίδη στο 29ο συνέδριο του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων


Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερα αισθήματα χαράς, παρευρίσκομαι απόψε στο 29ο ετήσιο τακτικό παγκύπριο συνέδριο του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων. Μια συγκέντρωση που επιβεβαιώνει την εποικοδομητική προσπάθεια ενός οργανωμένου συνόλου, για την ευημερία και εκπαίδευση των μελών του, την προσφορά στα κοινά του τόπου και την αγάπη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας και εν προκειμένω για το ένδοξο κομμάτι των Καταδρομών.

Η διαχρονική παρουσία του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων στον στίβο της κυπριακής κοινωνίας, ακολουθεί πιστά και με απόλυτη επιτυχία, τους στόχους που τέθηκαν με την ίδρυσή του. Στόχοι οι οποίοι περιλαμβάνονται στο καταστατικό του Συνδέσμου και άπτονται κυρίως, της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των μελών και της βοήθειας, ηθικής και υλικής, προς τις Μοίρες Καταδρομών και τις οικογένειες αναξιοπαθούντων και πεσόντων καταδρομέων.
 
Η πολύπλευρη δράση σας και η ευρεία προσφορά σας στην πολιτική, στρατιωτική και πολιτιστική ζωή του τόπου, υλοποιείται εμπράκτως με τον προγραμματισμό και διοργάνωση εκδηλώσεων, οι οποίες συνδράμουν στη γενικότερη προαγωγή των αξιών της κυπριακής κοινωνίας, καθώς και στην πιστή υπεράσπιση του πολιτεύματος της  Δημοκρατίας.

Σε πλαίσιο ανιδιοτελούς πατριωτισμού, γίνεστε εκφραστές του αγνού ελληνικού πνεύματος και προωθείτε την προστασία και διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας. Διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα του αγωνιστικού φρονήματος, μάχεστε σθεναρά για την εκπλήρωση του υπέρτατου εθνικού σκοπού, της απελευθέρωσης της Κύπρου μας.

Η απαράμιλλη προσήλωση σας, προβάλλει το όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο μήνυμα της ανασύνταξης και συσπείρωσης δυνάμεων, της εθνικής αξιοπρέπειας και της αρμονικής συνεργασίας. Γνωρίσματα και ενέργειες, οι οποίες αποδίδονται σε ενσυνείδητους πολίτες και ενεργούς υπερασπιστές της ελευθερίας.

Αγαπητοί Έφεδροι Καταδρομείς,

Προσβλέπουμε στο μέλλον με αισιοδοξία. Η αδυσώπητη συγκυρία επιτάσσει ενότητα και ομοψυχία. Παρά το αρνητικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε λόγω της δραματικής οικονομικής μας θέσης, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται ως αποτέλεσμα των νέων δεδομένων που δημιουργήθηκαν από την ανακάλυψη ενεργειακού πλούτου, αλλά και οι ραγδαίες πολιτικές ανακατατάξεις στον χώρο της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, αναδεικνύουν εμφανώς τον αναντίλεκτα αναβαθμισμένο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η παρατεταμένη οικονομική κρίση δεν πρέπει να κάμψει την πίστη και τη θέλησή μας για ένα καλύτερο αύριο. Είναι η  κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε σε αυτοκριτική και να καταλήξουμε σε εκείνες διαπιστώσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια νέα και ελπιδοφόρα αρχή.

Οφείλουμε να απωθήσουμε τις στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις, τις μάταιες και ανώφελες προστριβές. Ας διαφυλάξουμε και ας προωθήσουμε τον πολύτιμο κόσμο των αρχών και ιδανικών του Ελληνισμού. Για να μπορούμε να υποσχεθούμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο, σε μια πατρίδα που θα διασφαλίζει τις συνθήκες ειρήνης και ευημερίας για τον λαό μας.

Με αυτές τις θετικές σκέψεις θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη διαχρονική προσφορά σας και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου σας. Το Υπουργείο Άμυνας, δηλώνει σταθερός συμπαραστάτης και ένθερμος υποστηρικτής του έργου που επιτελείτε προς όφελος της πατρίδας μας.

Σας ευχαριστώ.
----------------------