19/2/14

Ο Υπουργός Γεωργίας απηύθυνε χαιρετισμό στη Γιορτή του Δέντρου στο Α΄ Δημοτικό Μακεδονίτισσας


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στα πλαίσια της εκδήλωσης για τη Γιορτή του Δέντρου, στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας


Ο κ. Κουγιάλης τόνισε τη σημασία καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης. Ανέφερε ότι τα δάση κατέχουν ξεχωριστή θέση και σημασία στη φύση και συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Οι περιβαλλοντικές λειτουργίες που επιτελούν είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής μας, πρόσθεσε, όμως δυστυχώς τα δάση δέχονται πολλές πιέσεις από ανθρώπινες δραστηριότητες.
Ο κ. Υπουργός τόνισε, επίσης, τη σημασία διαφύλαξης των κυπριακών δασών τα οποία αποτελούν μοναδική κληρονομιά της Κύπρου και της Ευρώπης γενικότερα. Σημείωσε ακόμη ότι για την προώθηση της περιβαλλοντικής επιμόρφωσης του πολίτη και ειδικά των νέων, το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος προχώρησε στην κατασκευή Κέντρων Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης καθώς και στη δημιουργία βοτανικών κήπων και πάρκου οικόσιτων ζώων και προέτρεψε τους δασκάλους και τα παιδιά να τα επισκεφθούν.