13/2/14

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητεί όπως o πολιτικός λόγος  διατηρηθεί στα επίπεδα του πολιτικού πολιτισμού που αρμόζει σε μια ώριμη κοινωνία και δημοκρατία, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σέβεται απολύτως τις όποιες διαφορετικές απόψεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλου.

Εκείνο, όμως, που ζητά είναι ο πολιτικός λόγος να διατηρηθεί στα επίπεδα του πολιτικού πολιτισμού που αρμόζει σε μια ώριμη κοινωνία και δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι μειωτικές αναφορές που  πλήττουν τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι τον Νίκο Αναστασιάδη, ως πολιτικό, δεν προσφέρουν στο κλίμα συναίνεσης και διαλόγου που απαιτείται αυτή την ώρα».

Πρόσθεσε επίσης: «Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις στο εσωτερικό μέτωπο ότι δήθεν με το κοινό ανακοινωθέν αναγνωρίζονται ιδρυτικές συνιστώσες πολιτείες, η δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου περί επιθυμίας – και το τονίζουμε, επιθυμίας του – να υπάρξουν δύο ιδρυτικές συνιστώσες πολιτείες είναι αρκούντως αποδεικτική ότι τέτοιο θέμα δεν έχει συμφωνηθεί στο κοινό ανακοινωθέν».

___________