15/1/14

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου







Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Κάμερον στην 10 Downing Street.



Κατά τη συνάντηση, που έγινε στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Ύπατου Αρμοστή της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κάμερον, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε: «Χαίρομαι πολύ που καλωσορίζω τον Πρόεδρο της Κύπρου στην 10 Downing Street. Συναντούμαστε πολύ συχνά και μιλάμε συχνά στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και άλλες διεθνείς συναντήσεις ή συνέδρια».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κάμερον είπε: «Είναι πολύ καλό που σας έχουμε εδώ στην 10 Downing Street για αρμόζουσες συνομιλίες αναφορικά με την κυπριακή οικονομία, για τις σχέσεις των δύο χωρών μας οι οποίες είναι πάρα πολύ ισχυρές, σίγουρα για τις προοπτικές για ειρήνη και συμφιλίωση στην Κύπρο και επίσης και για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και για άλλα διμερή και πολυμερή θέματα. Σας καλωσορίζουμε θερμά».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κ. Κάμερον για τη θερμή φιλοξενία που προσφέρει η χώρα του στον ίδιο και την κυπριακή αντιπροσωπεία και πρόσθεσε ότι “η παραδοσιακή σχέση μας μέσα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα εμβαθυνθεί και ενδυναμωθεί». Ιστορικά, είπε ο Πρόεδρος είμαστε πάντοτε μαζί, στην Κοινοπολιτεία και σήμερα στην ΕΕ. «Θα συζητήσουμε θέματα που άπτονται στην ενίσχυση των στενών και ιστορικών σχέσεων των δύο χωρών ως μέλη της Κοινοπολιτείας και της ΕΕ, καθώς και θέματα που αφορούν το Κυπριακό, το οποίο, δυστυχώς, συνεχίζει να διαιωνίζεται, και θέματα που άπτονται της οικονομίας.
Εκφράζω τη βαθιά μου εκτίμηση για την ιστορική συμφωνία που υπεγράφη σήμερα για την ανάπτυξη των ιδιωτικών περιουσιών στις Βρετανικές Βάσεις, καθώς και για τη βοήθεια που μας έδωσε το Ηνωμένο Βασίλειο, και εσείς προσωπικά, σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, του δημόσιου τομέα και όχι μόνο για αυτά», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

---------------------