21/1/14

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με την Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Επιτροπής Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών (ΠΕΜΣΕ).


Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της ΠΕΜΣΕ έθεσε στον Υπουργό τα θέματα που την απασχολούν και έδωσε εισηγήσεις και προτάσεις ως προς την αντιμετώπισή τους.
Ο Υπουργός Άμυνας, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάρτιση και εκπαίδευση των αξιωματικών και υπαξιωματικών, για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, για τη σίτιση των στρατιωτών και γενικότερα για τις προσπάθειες που γίνονται όσον αφορά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των οπλιτών. Ο κ. Φωτίου, επίσης, συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις για το θέμα που αφορά στη χρήση ουσιών εξάρτησης από τους εθνοφρουρούς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας καθώς και τρόπους πρόληψης εντός των στρατοπέδων.

Ο Υπουργός αφού εξήρε το σημαντικό έργο της ΠΕΜΣΕ, εξέφρασε τη βούληση να αγγίξουν, σε συνεργασία, τα οποιαδήποτε προβλήματα δημιουργούνται και την κάλεσε να μετέχει ενεργά με στόχο την καλύτερη διαβίωση των εθνοφρουρών αλλά και να δοθούν τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία ενάντια στην φυγοστρατία.

_________________