5/1/14

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στον κ. Γ. Περδίκη







Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα, σε απάντηση δηλώσεων του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργου Περδίκη:



«Ο κ. Περδίκης, από τη μια στηρίζει, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, την όλη προσπάθεια της Κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση και τιμωρία των ενόχων του σκανδάλου της Δρομολοξιάς, αλλά, από την άλλη, την ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ.  Διότι, πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει την επιμονή του να υποκαθίσταται σε αχθοφόρο της λάσπης, που ένας από τους συλληφθέντες και υπόδικος έριχνε εναντίον του Υπουργού, για δήθεν προσωπική σχέση με την όλη υπόθεση;

Είναι γι’ αυτό ακριβώς που είπα και επαναλαμβάνω ότι ο κ. Περδίκης ‘βγάζει τη γλώσσα του περίπατο’ και θα πρέπει να σκέφτεται πριν μιλήσει. Εν πάση περιπτώσει, ας διαβάσει ο κ. Περδίκης το Πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής, εκτός και αν δεν το αναγνωρίζει, και τότε θα καταλάβει ποιοι και πόσοι είχαν και έχουν προσωπική ευθύνη ή συμφέρον, αλλά και πόσοι άλλοι εκτός των υποδίκων θα πρέπει να κατηγορηθούν.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για άλλα πιθανά σκάνδαλα, που όπως ισχυρίζεται μου υπέβαλε, να πω ότι ο Υπουργός εξετάζει τεκμηριωμένες καταγγελίες και όχι ‘κουβέντες του καφενέ’.  Εάν πράγματι ο κ. Περδίκης, και ο κάθε κύριος Περδίκης, έχουν οτιδήποτε που μπορεί κατ’ ελάχιστον να τεκμηριώσει υπόθεση,  παραμένω στη διάθεση τους για ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ.  Το έχω άλλωστε αποδείξει. 

Τέλος, σ’ ό,τι αφορά τα περί απολογίας μου, έχω την άποψη ότι μάλλον ο ίδιος ο κ. Περδίκης θα πρέπει να απολογηθεί, διότι μέσα από τις δηλώσεις του υπονομεύει την όλη προσπάθεια της Κυβέρνησης και των άλλων θεσμικών οργάνων του Κράτους για πλήρη διαλεύκανση και τιμωρία των ενόχων».
------------------