15/1/14

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου με αντιπροσωπεία της ΠΕΠ





Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΕΠ κ. Ανδρέα Παπαπολυβίου, για συζήτηση των στεγαστικών, κυρίως, προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες.



Στόχος της ΠΕΠ, όπως λέχθηκε στον κ. Υπουργό, είναι η πιο δίκαιη αντιμετώπιση των στεγαστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος, όπως, για παράδειγμα: η επανεξέταση των στεγαστικών κριτηρίων, η ανέγερση πολυκατοικιών σε κυβερνητικούς οικισμούς, η παραχώρηση κυβερνητικών οικοπέδων αυτοστέγασης, η ενίσχυση της φερεγγυότητας των προσφύγων και ιδιοκτητών γης στα κατεχόμενα για να μην προσφεύγουν στην ούτω καλούμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων και η ίση κατανομή των βαρών με τη δημιουργία ταμείου ανακούφισης των προσφύγων.

Για όλες τις προαναφερθείσες προτάσεις, η ΠΕΠ υπέβαλε συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Μεταξύ του κ. Υπουργού και της αντιπροσωπείας της ΠΕΠ, διεξήχθη ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος εφ’ όλης της ύλης. Συμφωνήθηκε δε όπως αυτός ο διάλογος συνεχιστεί με στόχο την από κοινού κατάληξη στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
_____________