21/1/14

Ο Υπουργός Ενέργειας συναντήθηκε στη Χάγη με τον Ολλανδό Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων

  
Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης είχε χθες συνάντηση, στη Χάγη, με τον αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων του Βασιλείου της Ολλανδίας κ. Henk Kamp, με τον οποίο συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που καλύπτουν, μεταξύ άλλων, την ανακάλυψη φυσικού αερίου
στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, θέματα που αφορούν την κοινοτική αγορά φυσικού αερίου, διμερή συνεργασία, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τη συνάντηση των Υπουργών ακολούθησε σειρά περαιτέρω συναντήσεων και παρουσιάσεων στο Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκε η ευρεία γνώση και εμπειρογνωμοσύνη των Ολλανδικών Αρχών αναφορικά με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Χθες βράδυ ο Υπουργός Ενέργειας επέστρεψε στο Άμστερνταμ, όπου σήμερα το πρωί θα παρουσιάσει στην ετήσια εκδήλωση «Big Improvement Day» τις επενδυτικές προοπτικές που αναφύονται σε διάφορους τομείς της κυπριακής οικονομίας. Η παρουσίαση του κ. Λακκοτρύπη θα πραγματοποιηθεί ενώπιον υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων και σημαντικών επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο, ενώ ακολούθως ο κ. Υπουργός αναμένεται να έχει σειρά επαφών με ξένους επιχειρηματίες   που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Κύπρο.

Ο κ. Λακκοτρύπης επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα το βράδυ.