25/3/13

ΥΠΕΞ: Η Κύπρος θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της




Δραματικές υπήρξαν οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τις προσπάθειες  μας για αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης και απόλυτα δικαιολογημένες ήταν οι ανησυχίες, οι πικρίες και οι απογοητεύσεις του λαού μας από συμπεριφορές και αντιδράσεις εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στον πανηγυρικό του λόγο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου  στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στην Λευκωσία. Σημείωσε ότι «ανήκουμε σε αυτή την ΄Ενωση ως ισότιμο μέλος.
Και πιστεύουμε σε αυτή την ΄Ενωση ως μια οικογένεια φιλίας και αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης.   Σε αυτή την οικογένεια  δεν έχουν θέση οι πιέσεις,  οι απειλές και οι εκβιασμοί.  
Η αξιοπρέπεια κάθε μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας δεν μετριέται   και δεν εξαρτάται από το μέγεθος και το εκτόπισμά του.  Δεν υπάρχουν χώρες μέλη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας,  δεν υπάρχουν ευυπόληπτοι και ανυπόληπτοι, δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μειονεκτούντες». Αν η Κύπρος,  συνέχισε, «σε αυτή τη δύσκολη ώρα της, αποτείνεται για βοήθεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  δεν προσέρχεται ως αναξιοπρεπής επαίτης,  αλλά ως εταίρος που δικαιούται της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στήριξης» .