2/12/13

Συμμετοχή της Κύπρου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ΕΕ στο Τορόντο,Οτάβα και Βανκούβερ του Καναδά





Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η κυπριακή ταινία «Δείπνο με τις αδελφές μου» του Μιχάλη Χαπέσιη, η οποία προβλήθηκε στα πλαίσια του ετήσιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο Τορόντο που ολοκληρώθηκε στις 27 Νοεμβρίου.



Η ταινία χαρακτηρίσθηκε ως σύγχρονη και ποιοτική παραγωγή με ενδιαφέρουσα πλοκή. Πρόκειται για ένα σύγχρονο ψυχολογικό δράμα μιας κυπριακής οικογένειας σε κατάσταση κρίσης, με αφορμή την επιστροφή ενός απόδημου μέλους της μετά από 30 χρόνια. Η ταινία, μεταξύ άλλων, προέβαλε τις φυσικές ομορφιές της Κύπρου, τη γραφικότητα και την αρχιτεκτονική της.

Μετά τη λήξη της προβολής διοργανώθηκε συνέντευξη του σκηνοθέτη ΜιχάληΧαπέσιη, η οποία αποτέλεσε ξεχωριστό χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ και συνέβαλε ακόμη περισσότερο στην προβολή του κυπριακού κινηματογράφου και της Κύπρου γενικότερα.

Ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας στο Τορόντο κ. Ιάκωβος Κιρακοσιάν, σε ομιλίες του κατά τη διάρκεια των δεξιώσεων εγκαινίων και λήξης του Φεστιβάλ, υπογράμμισε την εξαιρετική σημασία του για την προώθηση του κινηματογράφου και πολιτισμού της ΕΕ στον Καναδά. Τόνισε επίσης ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ΕΕ αναδεικνύει τόσο τον πολιτισμό κάθε χώρας ξεχωριστά, όσο και το πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ στο Τορόντο.

Η κυπριακή ταινία προβλήθηκε επίσης με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ΕΕ, το οποίο διοργανώνεται παράλληλα κάθε Νοέμβριο, στην Οτάβα και το Βανκούβερ του Καναδά.

------------------
2/12/2013