8/12/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φωτίου στη χοροεσπερίδα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Τεθωρακισμένων




Με μεγάλη χαρά έλαβα την πρόσκληση από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Τεθωρακισμένων για την ετήσια χοροεσπερίδα που διοργανώνετε.    

Θέλω να εξάρω την αδιάκοπη προσπάθεια του Συνδέσμου Εφέδρων Τεθωρακισμένων για την πολύπλευρη προσφορά του σε διάφορους τομείς της εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.



Είναι γενικά αποδεκτή η άποψη πως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες αξιολόγησης μιας χερσαίας στρατιωτικής δύναμης αποτελεί το επίπεδο των Τεθωρακισμένων της εκάστοτε χώρας.

Με το ενδιαφέρον και τη συνεχή αγάπη σας, μας διαβεβαιώνεται ότι εάν χρειαστεί θα γίνετε η έμπρακτη απόδειξη του ρητού που κοσμεί το έμβλημα των Τεθωρακισμένων. «Όπου η Δόξα και το Καθήκον». Η αυτοθυσία και η τόλμη, σε συνάρτηση με την αποφασιστικότητα που σας διακρίνουν και η προσήλωση στο τρίπτυχο Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια  αποτελούν πυρήνα επιτυχίας.

Η τροποποίηση του ενεργειακού χάρτη, η νέα δυναμική σε συνδυασμό το διαμορφωμένο γεωπολιτικό περιβάλλον στην περιοχή μας, έχουν πείσει για την ανάγκη αλλαγής στάσης στο κυπριακό. Η αδιάκοπη διπλωματική προσπάθεια που γίνεται από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στοχεύει στην αλλαγή πλεύσης των ισχυρών δυνάμεων με τελικό σκοπό την άρση των άδικων και απαράδεκτων θέσεων της Τουρκικής πλευράς.

Οι γεωπολιτικές αλλαγές στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου αποτελούν χρυσή ευκαιρία για οριστική απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα και τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής. Η δεινή οικονομική κατάσταση που διάγουμε ως χώρα δεν επιτρέπει εφησυχασμό και αδράνεια. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάληξη συμφωνίας η οποία θα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών αλλά και τη βιωσιμότητα της λύσης. Με συλλογικότητα, ενότητα και αγαστή συνεργασία μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το κάλεσμα των καιρών. Με ήθος και αξιοπρέπεια ζητούμε τα δίκαια μας και διεκδικούμε τα αυτονόητα ενός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.   

Τελειώνοντας θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Εφέδρων Τεθωρακισμένων για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Το Υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να είναι αρωγός της προσπάθειας σας και ένθερμος υποστηρικτής της συνέχισης του διαχρονικού έργου σας.    

---------------------

Σημ.:   Τον χαιρετισμό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, ανέγνωσε εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας, ο Γενικός Διευθυντή του Υπουργείου κ. Χρήστος Μαληκκίδης.