31/10/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης με κοινοτικά συμβούλια για την κατασκευή Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, σύσκεψης με τα κοινοτικά συμβούλια Μενοίκου, Μιτσερού, Αγροκηπιάς, Αρεδιού και Αγίου Ιωάννη Μαλούντας για την κατασκευή Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων στην επαρχία Λευκωσίας.

Τα εν λόγω κοινοτικά συμβούλια ζήτησαν αυτή τη συνάντηση με τον κ. Υπουργό, για να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με το θέμα της δημιουργίας Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στην επαρχία Λευκωσίας, λόγω της γειτνίασης του χώρου που έχει επιλεγεί (Άγιοι Ηλιόφωτοι) με τις κοινότητές τους.

Ιδιαίτερα, οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων αναφέρθηκαν στο βεβαρημένο περιβάλλον της περιοχής, που έχει να κάνει με την ύπαρξη κτηνοτροφικών μονάδων και λατομείων και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους.

Ο κ. Υπουργός εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι η λειτουργία του εργοστασίου ΟΕΔΑ δεν πρόκειται να επιβαρύνει το περιβάλλον της περιοχής εφόσον πρόκειται για μια καθόλα σύγχρονη μονάδα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αντίστοιχη της οποίας λειτουργεί, ήδη, στην Κόσιη. Μάλιστα, πρόσθεσε ο κ. Χάσικος, η Μονάδα που θα δημιουργηθεί στην επαρχία Λευκωσίας θα είναι με ακόμα πιο σύγχρονες προδιαγραφές από αυτήν της Κόσιη.

Ας σημειωθεί ότι προς επίρρωση των πιο πάνω λεχθέντων, ο κ. Υπουργός πρότεινε στους εκπροσώπους των κοινοτικών συμβουλίων Μενοίκου, Μιτσερού, Αγροκηπιάς, Αρεδιού και Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, να επισκεφθούν μαζί του τη μονάδα στην Κόσιη, όποτε το επιθυμούν, για να διαπιστώσουν, ιδίοις όμμασι, του λόγου το αληθές.