15/9/13

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την επικείμενη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

Η συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ δημιουργεί όλες τις ευκαιρίες για συζήτηση σε βάθος των απόψεων της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό και για τη συμβολή που μπορεί να έχει η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα Σταύρου Στυλιανίδη, στο Επισκοπειό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να αναφερθεί στην επικείμενη συνάντησή του στις ΗΠΑ με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, είπε: «Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική από πάσης άποψης συνάντηση, η οποία δημιουργεί όλες τις ευκαιρίες για να συζητηθούν σε βάθος και οι δικές μας απόψεις όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και για τη συμβολή που μπορεί, μεταξύ άλλων, να έχει και η Αμερικανική Κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα πιστεύω ότι αποτελεί και ένδειξη του γεγονότος ότι η αναβάθμιση και η εμβάθυνση των σχέσεων υλοποιούνται μέσα από την πρωτοβουλία του Αμερικανού Αντιπροέδρου να συναντηθούμε».
Ερωτηθείς αν η εν λόγω συνάντηση θα είναι ένα από τα βήματα για την καλή προετοιμασία σε ό,τι αφορά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Χωρίς αμφιβολία. Θεωρώ πως όλοι όσοι μπορούν να συμβάλουν θα πρέπει και να ενημερωθούν ότι δεν μπορεί να αρχίσει ένας διάλογος χάριν του διαλόγου ή απλώς μια από τα ίδια, όπως λέμε στην καθομιλουμένη».