2/8/13

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου


Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία αποφάσισε τον διορισμό ερευνώντων λειτουργών για τη διεξαγωγή ερευνών που αφορούν τους Χρήστο Μαληκκίδη και Λεωνίδα Παντελίδη, για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων, αναφορικά με τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ε. Φλωράκη».

Ερευνών λειτουργός για τον κ. Μαληκκίδη διορίστηκε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων κ. Αλέκος Μιχαηλίδης.
Ερευνών λειτουργός για τον κ. Παντελίδη διορίστηκε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης.
Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία αποφάσισε όπως παραχωρηθεί πρόσθετη πίστωση ύψους 1,5 εκ. ευρώ προς τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων.
Συγκεκριμένα, η απόφαση λήφθηκε εφόσον, υπό το φως των εξελίξεων στην κυπριακή οικονομία, κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει εντατικοποίηση των προσπαθειών προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Με την απόφαση αυτή καλείται ο Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων να εντείνει τις προσπάθειες του προς τον σκοπό αυτό.
Με άλλη του απόφαση, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα τα πέντε μέλη της Επιτροπής για τη μελέτη των ισχυόντων περί Φυλακών Νόμων και Κανονισμών και στη συνέχεια για την υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης για τη θεσμοθέτηση ενός νέου και σύγχρονου νομικού πλαισίου για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος.
Τα μέλη της Επιτροπής είναι οι Ηλιάνα Νικολάου, Αριστος Τσιάρτας, Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Κάλια Καμπανελλά και Αθηνά Δημητρίου.