2/8/13

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2013 Β’ ΕΣΣΟ


Από σήμερα οι νέοι εθνοφρουροί μας αποτελούν αναπόσπαστο, ζωντανό κομμάτι της Εθνικής Φρουράς είπε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2013 Β΄ ΕΣΣΟ του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λάρνακας. 



Η  επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο νέο στάδιο του ΓΣΖ στη Λάρνακα, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση.

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας είπε:
«Σήμερα οι νέοι εθνοφρουροί μας έχουν δώσει τον υπέρτατο όρκο προς την πατρίδα. Αποτελούν από σήμερα αναπόσπαστο, ζωντανό κομμάτι της Εθνικής Φρουράς και είμαστε υπερήφανοι για αυτούς. Τους καλωσορίζω στη μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς.

Σήμερα, όμως, με την ορκωμοσία τους, αλλά και την παρουσία τους στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς έχουν δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια της φυγοστρατίας. Έχουν δώσει όμως και ένα άλλο μήνυμα: ότι δεν δικαιολογείται και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός όταν η Τουρκία αμφισβητεί και απειλεί καθημερινά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τους εύχομαι κάθε καλό. Θα είμαστε δίπλα τους στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Αφού ευχαρίστησε τους νέους οπλίτες εξέφρασε την περηφάνια του προς αυτούς αλλά και προς τους γονείς τους γιατί, όπως είπε, «μας τους έχουν παραδώσει για τα επόμενα δυο χρόνια».

Κλείνοντας ευχήθηκε στους νέους οπλίτες καλή και παραγωγική θητεία για το «καλό της πατρίδας μας».

Οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες, υψώνοντας τη δεξιά, ορκίστηκαν πίστη εις την πατρίδα και σεβασμό προς όλους τους νόμους της, και ότι πιστά θα την υπηρετήσουν, υπό την ιδιότητα τους ως οπλίτες, κάτω από τους κανονισμούς και την πειθαρχία της Εθνικής Φρουράς.


Της ορκωμοσίας προηγήθηκε δέηση ενώ μετά το πέρας της αναγνώσθηκε προς τους νεοσύλλεκτους η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς από τον Διοικητή του ΚΕΝ Λάρνακας και ακολούθησε παρέλαση των νεοσύλλεκτων εθνοφρουρών και επίδειξη τμημάτων από διμοιρία της στρατονομίας.  

Την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών 2013 Β’ ΕΣΣΟ παρακολούθησε πολιτική, εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία, μεταξύ αυτών, ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, ο Ευρωβουλευτής και Α΄ Αντιπροέδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής κ. Γιώργος Βαρνάβα, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης, εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων.

Μετά την ορκωμοσία οι νεοσύλλεκτοι πήραν 48ωρη άδεια εξόδου η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και θα παρουσιαστούν στις μονάδες που τους έχουν ανακοινωθεί χθες.


02/08/2013