5/7/13

Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Εντελώς αντίθετη είναι η Κυβέρνηση με απόψεις που αφορούν την έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση πρέπει να διαχωρίσει τις θέσεις της σε σχέση με αποφάσεις της ΕΕ για το νέο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης και την τραπεζική ένωση, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν διαφώνησε σε καμιά Σύνοδο Κορυφής σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό πλαίσιο. ΄Οντως το ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή, είχε διαφωνήσει τότε. Και ήταν μια παράξενη στάση, η Κυβέρνηση να υιοθετεί το δημοσιονομικό πλαίσιο και το κυβερνών κόμμα να διαφωνεί στη Βουλή. Αυτά είναι παράξενα, και ο καθένας κρίνεται εκ των πράξεων του.

Εν πάση περιπτώσει αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι να είμαστε συνεπείς εταίροι στο πλαίσιο της ευρωζώνης και της ΕΕ. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να σηκώσουν την παντιέρα μιας λογικής εκτός ευρωζώνης και ενδεχομένως εκτός ΕΕ, αυτό μάς βρίσκει εντελώς αντίθετους.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ως Κυβέρνηση, ότι τα συμφέροντα αυτού του τόπου, τα συμφέροντα των επόμενων γενεών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της κρίσης, υπηρετούνται στο πλαίσιο της ευρωζώνης και της ΕΕ».