11/7/13

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, χθες


Το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρία ενέκρινε τον διορισμό των Κτηνιατρικών Λειτουργών Κατερίνας Λεμονιάτη και Αντώνη Δημητρίου, καθώς και των Ιδιωτών Κτηνιάτρων ΄Αθου Ευσταθίου και Ζαχαρία Ευαγγέλου ως αιρετά μέλη του Κτηνιατρικού Συμβουλίου Κύπρου.
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τον διορισμό των Ανδρέα Αρτεμίου, Δαμιανού Δαμιανού και Σωτήρη Χριστοφή ως μέλη του Συμβουλίου.
Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε, χθες, ως μέλη του Συμβουλίου Εγγραφής Χημικών, για περίοδο δύο χρόνων, τους δρα Πόπη Κανάρη, κα Μαρία Αλετράρη και κα Εύη Χατζηκώστα. Το Συμβούλιο απαρτίζεται από:
Τρεις εγγεγραμμένους χημικούς που διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, από τους οποίους ο ένας τουλάχιστον πρέπει να ανήκει στη Δημόσια Υπηρεσία της Δημοκρατίας.
Τέσσερις εγγεγραμμένους χημικούς οι οποίοι εκλέγονται στη Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Οργάνωσης Επιστημόνων Χημικών.
Με απόφαση του το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε, χθες, ως μέλη του Οδοντιατρικού Συμβουλίου τους κα Χριστίνα Γιαννάκη, Διευθύντρια Οδοντιατρικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιο Παντέλα, Ειδικό Στοματογναθοπροσωποχειρούργο, κ. Χριστάκη Τσέλεπο, Ανώτερο Οδοντιατρικό Λειτουργό, καθώς και τους ιδιώτες οδοντίατρους κα Ζωή Νικολάου, κ. Αλέξη Λοΐζίδη, κ. Κυριάκο Ιωάννου και κα Ελευθερία Σαπαρίλα.
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης τον διορισμό των Ιατρικών Επισκεπτών, ΄Ελενας Γιάγκου, Γεωργίας Δημητρίου, Θεοδώρας Καμπάνα, Κώστα Χατζησίνος και Αργυρώς Καμιναρίδου ως μέλη του Συμβουλίου Εγγραφής Ιατρικών Επισκεπτών, για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου, δηλαδή μέχρι τις 29/10/2015, σε αντικατάσταση των κ.κ. Ανδρέα Βασιλειάδη, Ανδρέα Μέσσιου, Χρίστου Αναστασίου, Κώστα Γαβριηλίδη και Ουρανίας Ευριπίδου, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει.
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διορισμό της κας Μαρίας Μασιήνη και της κας Φανής Ανδρέου – Γονατά, ως μέλη στο Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, σε αντικατάσταση της κας Μαρίας Αριστείδου και της κας Ροδοθέας Σταυρινού, αντίστοιχα, για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου, δηλαδή μέχρι τις 27/3/2016.
Η κα Ανδρέου υπέβαλε παραίτηση και η κα Σταυρινού αποχωρεί από το Συμβούλιο, με σκοπό να διοριστεί στη θέση του Εφόρου για σκοπούς των περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Νόμων.