3/7/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Επίτροπο Εθελοντισμού




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Επίτροπο Εθελοντισμού


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη.
Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός Άμυνας και ο Επίτροπος συζήτησαν και εξέφρασαν απόψεις όσον αφορά τους τομείς συνεργασίας τους με στόχο την καλλιέργεια και την προώθηση του εθελοντισμού στους νέους οι οποίοι υπηρετούν το στράτευμα.
Ο κ. Γιαννάκη ενημέρωσε αρχικά τον Υπουργό για τον θεσμό του Επίτροπου Εθελοντισμού, για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην κοινωνία, καθώς και για τους όρους εντολής του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.  
Ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο εν λόγω θεσμός θα έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στους εθνοφρουρούς μας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, η οποία μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτά κοινωνικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλκοολισμό κ.ά.  Ο Επίτροπος σημείωσε ότι ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες και αρετές και βοηθά τους νέους να κτίσουν αντιστάσεις μπροστά στις προκλήσεις που παρουσιάζονται μπροστά τους.
Ο κ. Φωτίου και ο κ. Γιαννάκη αποφάσισαν όπως τεθεί επί τάπητος ο προγραμματισμός ο οποίος θα σχεδιαστεί, μέσα από τη στενή συνεργασία του Υπουργείου και του γραφείου του Επιτρόπου. Στόχος είναι να εξευρεθούν τα εργαλεία για την καλλιέργεια του εθελοντισμού στους εθνοφρουρούς και την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στην κοινωνίας, κυρίως μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια στα στρατόπεδα, καθώς και για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των στρατιωτών σε εθελοντικές οργανώσεις. Επίσης αποφάσισαν όπως ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τρόπους που οι ίδιες οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούν να συνεισφέρουν, με το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές του, σε εθελοντικές οργανώσεις, ιδίως αυτή την περίοδο των δύσκολων οικονομικών συγκυριών. 
Σκοπός είναι, είπαν, το πλάνο να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα, ενόψει και της επικείμενης κατάταξης των νεοσυλλέκτων.
2/7/13