8/7/13

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην εκδήλωση του Σωματείου «Ομάδα Εθελοντών Σιάς» 08/07/2013

Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου της «Ομάδας Εθελοντών Σιάς» κ. Φιλίππου και του Προέδρου του Πολιτιστικού Ομίλου Μοσφιλωτής κ. Αγγελή, να θέσω υπό την αιγίδα μου τη σημερινή εκδήλωση.
Το Σωματείο σας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Μοσφιλωτής, διοργανώνουν αυτό το «Μουσικό Συναπάντημα Βοήθειας και Αλληλεγγύης» με απώτερο σκοπό τη συλλογή τροφίμων για τη στήριξη δυσπραγουσών οικογενειών.

Τέτοιες εκδηλώσεις καταγράφουν το υψηλό αλτρουιστικό και φιλάνθρωπο επίπεδό μας ως λαού και στέλνουν το μήνυμα πως όσο υπάρχει φιλότιμο και ανθρωπιά, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο θα είναι πάντα ζωντανή. Χαίρομαι να παρατηρήσω πως η μορφή του εθελοντισμού στην Κύπρο έχει εξελιχθεί με την άρτια οργάνωση και τον σωστό προγραμματισμό σε ένα οργανωμένο σύστημα κοινωνικής προσφοράς, που δίδει το παρών του όποτε η ανάγκη το απαιτήσει.

Η αντιμετώπιση κοινωνικών αναγκών, η επίτευξη ενός υψηλότερου επιπέδου διαβίωσης και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι μόνο μερικά από τα σημεία που αγγίζει η προσφορά του εθελοντισμού. Μέσω της σημερινής εκδήλωσης, συνεχίζετε να στηρίζετε και να προωθείτε τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας.

Ο ρόλος και ειδικότερα η προσφορά των εθελοντικών κινημάτων και των πολιτιστικών ομίλων αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία εξαιτίας των κρίσιμων συνθηκών που διανύουμε ως Κράτος και ως κυπριακός Ελληνισμός. Η προσφορά σας δεν πηγάζει από υποχρέωση αλλά στηρίζεται στην αυτόβουλη αίσθηση και στην αλτρουιστική βούληση του ατόμου να προσφέρει. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη του εθελοντισμού. Δηλαδή η αφειδώλευτη προσφορά για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του συνανθρώπου μας και, κατ΄ επέκταση, η άνοδος του βιοτικού επιπέδου του τόπου μας.
Σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας, θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σας, στηρίζοντας το κοινωνικό έργο που επιτελείτε. Καταλήγοντας θα ήθελα ξανά να σας ευχαριστήσω για τους αγώνες και την προσφορά σας προς τον συνάνθρωπο και το Κράτος. Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο που επιτελείτε.


Σημ: Τον χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους της κας Υπουργού η Λειτουργός του Επαρχιακού Γραφείου Ευημερίας Λάρνακας κα Ρόη Ελληνα.