8/7/13

Διήμερη σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με διεθνείς εμπειρογνώμονες για αντιμετώπιση της ανεργίας 08/07/2013


H Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και τεχνοκράτες του Υπουργείου θα πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο, 8 και 9 Ιουλίου, συναντήσεις με ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), για στήριξη της Κύπρου ως προς την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω κατάλληλου σχεδιασμού, ο οποίος να δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για ανάκαμψη και στήριξη της εργασίας.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων θα χαρτογραφήσει τις ανάγκες και τάσεις της αγοράς εργασίας και θα προσδιορίσει τους τομείς στους οποίους πρέπει να αναληφθεί αμέσως κατάλληλη δράση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η άφιξη της ομάδας εμπειρογνωμόνων είχε συμφωνηθεί μετά από τη συνάντηση που η κα Αιμιλιανίδου είχε με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας κ. Γκάι Ράιντερ, στις 18 Ιουνίου, στη Γενεύη. Ο σκοπός είναι η εξεύρεση τρόπων με τους οποίους ο πλέον αρμόδιος σε θέματα απασχόλησης Διεθνής Οργανισμός μπορεί να προσφέρει τεχνική βοήθεια όσον αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας των νέων, και απάμβλυνση των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης, με την παροχή εμπειρογνωμοσύνης και βοήθειας στον σχεδιασμό κατάλληλων πολιτικών ανταπόκρισης και στήριξης της αγοράς εργασίας.