4/7/13

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου σε εκδήλωση της Νέας Δημοτικής Στέγης Ενηλίκων Αθηένου 04/07/2013

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση αποδέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής της Νέας Δημοτικής Στέγης Ενηλίκων Αθηένου να θέσω υπό την αιγίδα μου τη σημερινή εκδήλωση. Μια εκδήλωση που έχει ως στόχο την εκδήλωση αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης προς την τρίτη ηλικία.

Η τρίτη ηλικία στην Κύπρο έχει περάσει πολλές δοκιμασίες στη ζωή. Πολλοί ζουν το μαρτύριο να είναι πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο. Άλλοι έχασαν συγγενείς και φίλους κατά τη διάρκεια της σύντομης αλλά αιματοβαμμένης σύγχρονης ιστορίας του νησιού μας. Και τώρα, το μέλλον όλων μας και η ευημερία του λαού μας βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή. Η τρίτη ηλικία είναι η γενιά που γέννησε και έθαψε ήρωες, είναι η γενιά που παρόλα τα δεινά που πέρασε δεν έσκυψε το κεφάλι, είναι μια γενιά περήφανη και δυνατή, γεμάτη ιστορίες πόνου και θλίψης αλλά συνάμα αγάπης, ελπίδας και ανθρωπιάς.

Βρίσκεστε τώρα σε μια ηλικία που η σοφία ξεχειλίζει και η συμπόνια για τον συνάνθρωπο περισσεύει. Θέλω να ξέρετε πως όποια εκδήλωση και αν γίνει προς τιμήν σας δεν είναι αρκετή. Όποιο κτήριο κι αν κτιστεί κι όσα λόγια κι αν ειπωθούν δεν θα είναι αρκετά για να αποτίσουν φόρο τιμής για την προσφορά σας για τούτο τον τόπο. Οι εκδηλώσεις αυτές δεν είναι απλά προς τιμή της τρίτης ηλικίας. Είναι και μια αναγνώριση της προσφοράς σας προς τη νέα γενιά. Μια γενιά που εσείς μεγαλώσατε, που την ποτίσατε με την αγάπη και τη φροντίδα σας και της δώσατε τα κατάλληλα εφόδια για να παραγάγει σωστούς και καλούς ανθρώπους, συνεχίζοντας έτσι τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις μας.

Με συγκίνηση ενημερώθηκα για το έργο που επιτελείται σε αυτόν εδώ τον χώρο που έχει ως κύριο στόχο την εξυπηρέτηση κάθε ενήλικα κατοίκου της Αθηένου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διασφάλισης ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης, με δραστηριότητες που βοηθούν στο να παραμένουν οι ηλικιωμένοι ενεργά μέλη της κοινότητας, να έχουν τη φροντίδα που τους αρμόζει και να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους όπως αυτά έχουν κατοχυρωθεί από τη νομοθεσία του κράτους και τις διάφορες διεθνείς συμβάσεις.

Θέλω να τονίσω πως μέσω αυτών των εκδηλώσεων φαίνεται η παιδεία μας ως λαού. Φαίνεται η αγάπη κι ο σεβασμός μας προς τον συνάνθρωπο και η ανάγκη μας για προσφορά, ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολες περιόδους σαν κι αυτή. Ο ρόλος που διαδραματίζετε στην κοινότητα είναι σημαντικός και σας διαβεβαιώ ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας, θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα σας, στηρίζοντας έμπρακτα το κοινωνικό έργο που επιτελείτε. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια.


Σημ.: Τον χαιρετισμό διάβασε εκπρόσωπος της κας Υπουργού.