3/7/13

Υπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας για θέματα ιατρικού τουρισμού 03/07/2013


Την επαναδραστηριοποίηση του συντονιστικού οργάνου για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν τον ιατρικό τουρισμό αποφάσισαν σήμερα οι Υπουργοί Υγείας και Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης μετά το πέρας σύσκεψης, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, στόχος είναι η υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Έχει καθοριστεί, τόνισε, πλάνο δράσης έτσι ώστε σύντομα να καταστεί δυνατή η έναρξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην προσέλκυση ιατρικού τουρισμού.
Από πλευράς του, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης σημείωσε πως, σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού του κυπριακού τουριστικού προϊόντος, θα πρέπει να προωθηθούν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, μια από τις οποίες είναι ο ιατρικός τουρισμός.
Για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να προχωρήσουμε με στοχευμένο τρόπο, το συντομότερο δυνατό, κατέληξε ο κ. Λακκοτρύπης