17/6/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του
Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου


Η ποιότητα ζωής των εθνοφρουρών είναι κύριο μέλημα του Υπουργείου Άμυνας τόνισε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.
Ο κ. Φωτίου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ, συζήτησε ενδεχόμενους τρόπους συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου σε ό,τι αφορά τα θέματα που αφορούν τη σίτιση των στρατιωτών.
Ο Σύνδεσμος, δια της Προέδρου του κας Ελένης Ανδρέου, έθεσε τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του προς τον Υπουργό Άμυνας. Μεταξύ αυτών ήταν η συμμετοχή εκπροσώπου τους στην Τεχνική Επιτροπή Συσσιτίου της Εθνικής Φρουράς (ΤΕΣΕΦ) και η κοινωφελής προσφορά τους στο στρατιωτικό νοσοκομείο, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους ιδιαίτερα προς τους εθνοφρουρούς που αντιμετωπίζουν κάποιες παθήσεις και για τους οποίους συστήνεται διατροφική αγωγή ή θεραπεία.
Περαιτέρω, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας μέσω της οποίας, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ο Σύνδεσμος θα συμβάλλει και σε άλλους τομείς όπως είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση των εθνοφρουρών για τη σημασία της σωστής διατροφής και τη διατήρηση της καλής υγείας, η παροχή συμβουλών σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων όπως η ασφάλεια τροφίμων, η συντήρηση τους  κ.ά.
Υπογράμμισε δε ότι ο Σύνδεσμος είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και στόχος του είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, ενόψει και των οικονομικών συγκυριών που αντιμετωπίζει η Κύπρος.
Ο Υπουργός Άμυνας χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Συνδέσμου και χαρακτήρισε τις εισηγήσεις και προτάσεις του ως πολύ ενδιαφέρουσες και σημαντικές. Στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των εθνοφρουρών μας και αυτό αποτελεί ένα βασικό κομμάτι, είπε ο κ. Φωτίου. Σκοπός είναι να προβούμε σε συνεργασίες και καινοτομίες που θα είναι επωφελείς για όλους ανέφερε και τόνισε ότι «η Εθνική Φρουρά είναι ένα σχολείο μέσα από το οποίο οι εθνοφρουροί μας διαμορφώνουν ουσιαστικά τις συνήθειες και τρόπο ζωής τους και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε για το καλό των παιδιών μας, πριν αυτοί βγουν έξω στην κοινωνία».
Ο Υπουργός έδωσε οδηγίες όπως σύντομα διευθετηθούν συναντήσεις του Συνδέσμου με τους αρμόδιους του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ κατά τις οποίες θα  αξιολογηθούν οι εισηγήσεις και οι προτάσεις του. Σκοπός είναι, είπε, ο Σύνδεσμος να έχει άμεση εμπλοκή στα θέματα αυτά, ενόψει και της επικείμενης κατάταξης των νεοσυλλέκτων, έτσι ώστε το Υπουργείο Άμυνας να μπορέσει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη του  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
17/6/13