19/6/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Βουλγαρίας 19/06/2013


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Βουλγαρίας στην Κύπρο κ. Vesselin Valchev.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Valchev ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τα αποτελέσματα των πρόσφατων κοινοβουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τον Βούλγαρο Πρέσβη για τις εξελίξεις σε σχέση με τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, τονίζοντας ότι η επανεκκίνηση των συνομιλιών, το φθινόπωρο του 2013, θα πρέπει να στηρίζεται σε στέρεες και ξεκάθαρες βάσεις.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις στην ΕΕ και τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο. Ο κ. Valchev εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός, για άλλη μια φορά, θα κατορθώσει να υπερνικήσει τις δυσκολίες και να οδηγηθεί και πάλι στην ευημερία.

Επαναβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της ΕΕ, ο κ. Valchev ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για την υποστήριξη που λαμβάνει η Βουλγαρία από την Κύπρο διαχρονικά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη στήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες της χώρας του για ένταξη στη Ζώνη Σένγκεν.