17/6/13

Συμμετοχή της Κύπρου στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ 17/06/2013

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSCO) που θα συνέλθει στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη, 20 Ιουνίου.

Κύριο θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου είναι η συζήτηση της συνεισφοράς του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως προς την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου που διέπει την υλοποίηση της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», στους τομείς της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής.

Οι Υπουργοί Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν το θέμα της ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων, ειδικότερα σε σχέση με την εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο της Σύστασης του Συμβουλίου για Θέσπιση Εγγυήσεων για τη Νεολαία. Στόχος της Σύστασης είναι να διασφαλίσει ότι σε όλους τους νέους κάτω των 25 ετών που χάνουν τη δουλειά τους ή δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν εργασία μετά την αποχώρηση τους από την εκπαίδευση θα δίνεται εντός τεσσάρων μηνών μια προσφορά ποιοτικής εργασίας, συμπληρωματική εκπαίδευση, μαθητεία ή πρακτική άσκηση.