7/6/13

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ 07/06/2013


Είναι θέση της Κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί να εμπλέκεται σε αχρείαστες αντιπαραθέσεις εκεί όπου τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Για λόγους, όμως, τάξης είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στους προβαλλόμενους ισχυρισμούς.

Δυστυχώς, άλλοι είναι που προσπαθούσαν, μέσω ακόμη και παράνομων διορισμών, να ελέγξουν και την υστάτη το όλο σύστημα διακυβέρνησης του τόπου.

Αν η Κυβέρνηση επεδίωκε τάχα την ποδηγέτηση της Κεντρικής Τράπεζας δεν θα διόριζε τρία, αλλά τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού θεώρησε αρχικά νόμιμο τον διορισμό Καϊκίτη, γεγονός, όμως, που στη συνέχεια αποδείχθηκε, και με γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, μη νόμιμος.

Ένα διορισμό τον οποίον αγνοούσαν τόσο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών όσο και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, με τον οποίον θα έπρεπε να προηγηθεί διαβούλευση, δυνάμει του Νόμου.

Απευθύνουμε για ύστατη φορά, έστω και τώρα, έκκληση για αυτοκριτική και συγγνώμη αναφορικά με λάθη και σφάλματα μιας διακυβέρνησης, γεγονός που θα αποτελούσε πράξη πολιτικής ευθύνης, επειδή ο λαός γνωρίζει και διαθέτει κρίση.