17/5/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το θέμα ίδρυσης της Ιατρικής Σχολής 17/05/2013

Η Κυβέρνηση πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης ερωτηθείς για το θέμα της ίδρυσης της Ιατρικής Σχολής, είπε ότι «η θέση της Κυβέρνησης παραμένει όπως ήταν και στο προεκλογικό πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη. Πιστεύει ότι είναι η ώρα για ίδρυση της Ιατρικής Σχολής».

Κληθείς να σχολιάσει διαφωνία του ΔΗΣΥ για το θέμα, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «ο ΔΗΣΥ δεν διαφωνεί με αυτή τη βασική πολιτική θέση. Απλώς έχει θέση για μετάθεση του χρόνου ίδρυσης της. Και είναι σεβαστή η αυτονομία κάθε κόμματος σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική του δράση. Εξαρτάται από τη Βουλή το πώς θα εξελιχθεί αυτό το σημαντικό ζήτημα. Η Κυβέρνηση, όμως, θεωρεί ότι θα πρέπει να οδηγηθούν τα πράγματα στην ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, όπως είχε εξαγγελθεί τον Σεπτέμβριο».

Ερωτηθείς είπε ότι «τα αρμόδια Υπουργεία για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής έχουν αποφασίσει ότι παρόλο το κόστος η ίδρυση της είναι αναγκαία αυτή τη στιγμή για τον τόπο».