25/4/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου 25/04/2013


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα έτσι ώστε να βγει ο τόπος από την οικονομική κρίση, είπε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Βʼ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Η επίσκεψη σήμερα ήταν περισσότερο εθιμοτυπική εν όψει και του Πάσχα, αλλά όλους μας απασχολεί το θέμα της οικονομίας. Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και εμείς είμαστε έτοιμοι σε ό,τι μπορούμε να συμβάλουμε, ούτως ώστε πιο εύκολα να βγει ο λαός μας από αυτή την κρίση, και θα το πράξουμε με πολλή αγάπη. Μας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα ούτως ώστε να βοηθηθεί αυτός ο τόπος να βγει από την κρίση, έτσι φεύγουμε ενθουσιασμένοι από το Προεδρικό Μέγαρο σήμερα».

Ερωτηθείς αν συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα προτεινόμενα μέτρα από πλευράς Κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Ασφαλώς μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούμε να πάμε μπροστά και ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο θα εργαστούμε όλοι μας και εμείς ως Εκκλησία, για να συμβάλουμε να υπάρξει ανάπτυξη, να κινηθεί η αγορά και να έρθει το χαμόγελο στα πρόσωπα του λαού μας».