18/4/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Δήμου Αγίας Νάπας 18/04/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Καρούσο καθώς και με εκπρόσωπο του Δήμου Αγίας Νάπας στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας κας Αίγλης Παντελάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στο αίτημα για δημιουργία τεχνητού υφάλου στην περιοχή Αγίας Νάπας. Ο κ. Υπουργός είπε ότι βάσει χρονοδιαγράμματος αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2014 να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου στην περιοχή, από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, (ΤΑΘΕ) ο οποίος θα εμπλουτίσει τη θαλάσσια ζωή, τα αλιευτικά αποθέματα και ταυτόχρονα θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και επισκέπτες.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στην ανάγκη για εκβάθυνση της εισόδου του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίας Νάπας. Ο κ. Κουγιάλης είπε ότι το ΤΑΘΕ θα προχωρήσει σε διόρθωση της εισόδου του Αλιευτικού Καταφυγίου εφόσον τίθεται θέμα ασφάλειας των σκαφών που εισέρχονται στο Καταφύγιο.
Τέλος, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι οι καθυστερημένες οφειλές υδατοπρομήθειας του Δήμου πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα και να τροχοδρομηθούν ρυθμίσεις μέσα από κάποιο διακανονισμό με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για σταδιακή αποπληρωμή του χρέους.