11/4/13

Εικαστική Δράση στον εξωτερικό χώρο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού 11/04/2013


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τέχνης η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο κλάδος του μαθήματος των Εικαστικών Τεχνών θα προβούν σε Εικαστική Δράση στον εξωτερικό χώρο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στις 15 Απριλίου και ώρα 10.00 πμ.

Συγκεκριμένα θα προβληθεί η Παγκύπρια Εικαστική Δράση «Γραμμή Πολιτισμού». Στο πλαίσιο αυτής της Δράσης, μαθητές/τριες όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της Κύπρου δημιούργησαν εικαστικά έργα σε υφάσματα 5μ.Χ1μ. τα οποία έχουν ενωθεί μεταξύ τους δημιουργώντας ένα τεράστιο έργο, μήκους 400 μέτρων. Στα έργα τους οι μαθητές προβάλλουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας καθώς επίσης και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Το μεγάλο αυτό μνημειακό έργο θα παρουσιαστεί σε όλους τους μεγάλους Δήμους της Κύπρου από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα αποτελέσει τον πρώτο χώρο όπου θα παρουσιαστεί αυτή η Εικαστική Δράση. Το έργο θα αναρτηθεί από τις 15 μέχρι τις 17 Απριλίου περιμετρικά του κιγκλιδώματος του προαυλίου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Διεθνής Οργανισμός Τέχνης (IAA) έχει καθιερώσει με διακήρυξη του την 15η Απριλίου – ημερομηνία γέννησης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι - ως Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης κατά την οποία στις περισσότερες χώρες του κόσμου διοργανώνονται εικαστικές δράσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις,