18/2/13

Η Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ 18/02/2013

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (FAC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών περιλαμβάνουν την κατάσταση στη Συρία, την Ανατολική Εταιρική Σχέση και τις εξελίξεις στο Μάλι, θέματα για τα οποία το Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει Συμπεράσματα. Το Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης τις εξελίξεις σε σχέση με την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή καθώς επίσης και την κατάσταση στο Ιράκ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Συμβουλίου η κα Υπουργός θα συμμετάσχει στην 3η Υπουργική Σύνοδο της Βόρειας Διάστασης στην οποία συμμετέχουν η Ρωσία, η Ισλανδία, η Νορβηγία και η ΕΕ. Κατά τη Σύνοδο θα υιοθετηθεί Κοινή Δήλωση η οποία, μεταξύ άλλων, θα εξάρει την σημαντική συμβολή της Βόρειας Διάστασης στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στην Βόρεια Ευρώπη, κυρίως όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος στην Βαλτική Θάλασσα καθώς και τους τομείς των μεταφορών και εμπορίου, της υγείας και της κοινωνικής ευημερίας.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει αύριο στην Κύπρο.