31/1/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Σερβία 31/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας ολοκλήρωσε χθες βράδυ την επίσκεψη του στη Σερβία, κατά την οποία προήδρευσε της πρώτης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Ιβιτσα Ντάτσιτς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε, επίσης, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς ο οποίος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον παρασημοφόρησε με το Ανώτατο Παράσημο της Δημοκρατίας της Σερβίας. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Νίκολιτς με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Χριστόφια υπογράφηκαν διμερείς συμφωνίες Κύπρου – Σερβίας με στόχο την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Κατά την επίσκεψη του στο Βελιγράδι τον Πρόεδρο Χριστόφια συνόδευαν η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου, η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας στο Βελιγράδι κα Ναυσικά Κρούστη, ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο Σύμβουλος Β' στο Υπουργείο Εξωτερικών κ. Μιχάλης Ιωάννου και η κα Αντρεα Πετράνυι, μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα.