11/1/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Περιστερώνας 11/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Μιχαλάκη Φωτίου και εκπροσώπους της κοινότητας Περιστερώνας, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της κοινότητας αναφέρθηκαν στο θέμα της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου στους συνοικισμούς της κοινότητας. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε ότι το Επαρχιακό Γραφείο προέβη στην ετοιμασία σχεδίου αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου στον συνοικισμό Ε’ και του κεντρικού αγωγού κατ’ οίκον διανομής. Σημείωσε ότι έχουν ήδη εκτελεστεί οι πρώτες δύο φάσεις του έργου, ενώ η τρίτη και τελευταία φάση θα εκτελεστεί εντός του 2013. Οι εκπρόσωποι έθεσαν το αίτημα να ξεκινήσει σχετική μελέτη για υδροδότηση άλλων δύο συνοικισμών της περιοχής (Γ’ και Δ’).

Τέλος, αναφορικά με το αίτημα για αξιοποίηση νέας γεώτρησης στην περιοχή της κοινότητας, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι έχει διευθετηθεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα εκμετάλλευση της νέας γεώτρησης που έχει ανορυχθεί για σκοπούς υδροδότησης με προσωρινή σύνδεσή της με υφιστάμενο αγωγό που μεταφέρει νερό από παλιά γεώτρηση στην υδατοδεξαμενή της κοινότητας Περιστερώνας.