3/1/13

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τον Αθανάσιο Ορφανίδη 03/01/2013

Ψέματα και αθλιότητες χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου τις χθεσινές αναφορές του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Αθανάσιου Ορφανίδη εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Σε σημερινές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου ανέφερε: «Σε δηλώσεις που έκανε χθες σε τηλεοπτικό κανάλι ο κ. Αθανάσιος Ορφανίδης επανήλθε με τα γνωστά ψέματα και τις γνωστές αθλιότητες εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ. Ορισμένοι δε, που του παρέχουν κάλυψη και υποστήριξη, ασμένως έτρεξαν ξανά να του παράσχουν κάλυψη στο εμετικό του κρεσέντο.

Ο κ. Ορφανίδης προσπαθεί να δημιουργήσει, με δηλώσεις και συνεντεύξεις του, προπέτασμα καπνού για να κρύψει τις εγκληματικές και ασήκωτες ευθύνες που έχει για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και που παρέσυρε την Κύπρο στον Μηχανισμό Σταθερότητας.

Ό,τι και να πει ο κ. Ορφανίδης, όσες διαβολές, συκοφαντίες και όσα ψέματα και αν χρησιμοποιήσει, η ουσία είναι ότι ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ως όφειλε εκ του Νόμου και των ευρωπαϊκών οδηγιών, δεν διασφάλισε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και άφησε τις κυπριακές τράπεζες να εκτεθούν στην ελληνική οικονομία, με όλους τους κινδύνους που υπήρχαν. Ούτε για τα ομόλογα έκανε κάτι, ούτε για τα δάνεια που παραχωρούνταν στην Ελλάδα έκανε κάτι, ούτε για τη μετατροπή της ‘Μαρφίν-Εγνατία’ από ελληνική σε κυπριακή τράπεζα έκανε κάτι. Το κόστος, όμως, αυτής της πλημμελούς και ανεπαρκούς εποπτείας το πληρώνει η Κύπρος και ο λαός της. Γι’ αυτό θα είναι καλύτερα ο κ. Ορφανίδης να σιωπήσει».