4/12/12

Ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού για την πανίδα της Κύπρου 04/12/2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου ενημερωτική συνάντηση/σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης για την παρουσίαση φορητής εκπαιδευτικής βαλίτσας με θέμα τη γνωριμία και τη διατήρηση των ειδών πανίδας της Κύπρου. Το υλικό παράχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE ICOSTACY.


Το εν λόγω πρόγραμμα (LIFE09 NAT/CY/000247) έχει τίτλο «Βελτίωση της κατάστασης διατήρησης ειδών πανίδας στην Κύπρο. Από την αποκατάσταση των ενδιαιτημάτων των ειδών έως τη συνεκτικότητα του οικολογικού τοπίου» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά 50%.


Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το οποίο είναι και ο Ανάδοχος του προγράμματος.


Η φορητή εκπαιδευτική βαλίτσα αφορά επιλεγμένα προστατευόμενα/απειλούμενα είδη της Κύπρου και έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα συγκεκριμένα είδη. Επίσης, μέσω των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων προτείνει τρόπους για την αποκατάσταση και προστασία των ενδιαιτημάτων τους.