4/11/12

ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 04/11/2012 10:20


1. Η Κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία την επίδειξη της «μέγιστης ψυχραιμίας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας» από όλους απέναντι σε δημοσιεύματα και ισχυρισμούς, που είναι δυνατόν να επιδεινώσουν την ψυχολογία της αγοράς και να επηρεάσουν αρνητικά τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα, επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

2. Έκκληση προς τους Ευρωπαίους εταίρους να ασκήσουν πίεση «προς το θύτη αντί για το θύμα» ώστε να συμμορφωθεί η Τουρκία με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα για μια λύση του Κυπριακού, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, μιλώντας το Σάββατο στο Συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ECOSY), στην Πάφο.
3. Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή αναχώρησε το Σάββατο για το Λάος, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην 9η Σύνοδο Κορυφής ASEM, μεταξύ 5 και 6 Νοεμβρίου στην πόλη Βιεντιάν.
4. Με 75% θετικές ψήφους, το Κεντρικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κόμματος επικύρωσε χθες την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου για ψήφο κατά βούληση στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Οι Οικολόγοι αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει το Κίνημα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, σε Εκλογική Συνδιάσκεψη, στην Ακτή Κυβερνήτη.
5. Οι διεθνείς εταιρείες που θα πάρουν μέρος στις έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν θα περιληφθούν στα ενεργειακά έργα της Τουρκίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.
6. Αρχίζει σήμερα η πρώτη κυνηγετική εξόρμηση του επιδημητικού θηράματος, με αυξημένους πληθυσμούς περδικιών και μείωση των λαγών, ενώ το Ταμείο Θήρας καλεί τους κυνηγούς να τηρούν τους γραπτούς και άγραφους νόμους. Το κότα κυνηγίου είναι 2 λαγοί, 5 περδίκια, 1 φραγκολίνα, ενώ για τα άλλα επιτρεπόμενα θηράματα δεν υπάρχει περιορισμός.
7. Φόνος, με θύμα 19χρονο Βρετανό στρατιώτη, που υπηρετούσε στις Βρετανικές Βάσεις, διεπράχθη στις 03:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, σε δισκοθήκη στην Αγία Νάπα, όταν συνεπλάκη με ομάδα τριών Πακιστανών με βρετανική υπηκοότητα και μαχαιρώθηκε. Εξάλλου στο νοσοκομείο νοσηλεύεται 26χρονος ο οποίος τραυματίσθηκε από έκρηξη σήμερα το πρωί σε αυτοκίνητο, στην επαρχία Λευκωσίας.
8. Επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος θα υπάρξει εφόσον έχει νόημα κάτι τέτοιο και βοηθά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, διευκρινίζει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τονίζει ότι ισχύει η υποχρέωση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
9. Με άλλες έξι ειδικές διαδρομές συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή το Ράλι Κύπρος, στο οποίο συμμετέχουν 20 πληρώματα. Προηγείται ο Νάσερ Αλ-Ατίγια (Κατάρ) με Ford Fiesta 2:00:59.5 02 ακολουθεί ο Αντρέας Μίκελσεν (Νορβηγία) με Skoda Fabia +1:30.2 και τρίτος ο Αμπντουλαζίζ Αλ-Κουβάρι (Κατάρ) με Mini Cooper +6:20.7
10. Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται την Κυριακή η 8η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, μεταξύ Αλκής-Απόλλωνα, Ανόρθωσης-Νέας Σαλαμίνας και Ένωσης-Ολυμπιακού, και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το παιχνίδι ΑΠΟΕΛ - Αγίας Νάπας. Χθες η ΑΕΚ νίκησε 3-0 την ΑΕΠ στο Παφιακό, ενώ ισοπαλία 1-1 σημειώθηκε στους αγώνες Δόξας-Ομόνοιας και ΑΕΛ-Εθνικού Άχνας.
(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΜΜ)