3/11/12

Ο Βουλευτής κ. Σοφοκλής Φυττής θα συμμετάσχει σε Διεθνές Κοινοβουλευτικό Συνέδριο για τις διακρίσεις μεταξύ των φύλων, στο Λονδίνο 03/11/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών, μεταξύ Αντρών και Γυναικών, Βουλευτής κ. Σοφοκλής Φυττής, αναχωρεί μεθαύριο Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, για το Λονδίνο, για να συμμετάσχει σε Διεθνές Κοινοβουλευτικό Συνέδριο με θέμα τις Διακρίσεις μεταξύ των Φύλων στην Πολιτική. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν από τις 6-8 Νοεμβρίου, και συνδιοργανώνονται από τον Βρετανικό Κλάδο του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) και τη Βρετανική Ομάδα στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU).

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα εξεταστούν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με την αντιπροσώπευση των φύλων στην πολιτική ζωή, τη θεωρία και την έρευνα σε σχέση με το εν λόγω θέμα, τις επικοινωνιακές δεξιότητες των κοινοβουλευτικών και τον ρόλο τους στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, τη σχέση μεταξύ φύλων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πολιτικής, τη βία κατά των γυναικών , καθώς και την επένδυση στη μόρφωση, ως διεθνή δέσμευση για αντιμετώπιση των διακρίσεων.

Ο κ. Φυττής επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 9 Νοεμβρίου.