28/9/12

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο για τη Διασφάλιση Ποιότητας στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης, 27 – 28 Σεπτεμβρίου 28/09/2012


« Η διασφάλιση ποιότητας στην ανώτερη εκπαίδευση στην Κύπρο είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρεί η διαδικασία ίδρυσης του Κυπριακού Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διασαφήνιση των ζητημάτων διασφάλισης ποιότητας για τη διασυνορική εκπαίδευση στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτερης


Εκπαίδευσης μιας και τα προγράμματα σπουδών με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchised programmes of study) αναπτύσσονται πολύ γρήγορα τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους στην ομιλία του στο διήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα με τη διασφάλιση ποιότητας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης.

Στην ομιλία του, ως πολιτικός προϊστάμενος της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου, τόνισε τόσο τη σημασία της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην ανώτερη εκπαίδευση όσο και το αυξανόμενο ενδιαφέρον φοιτητών, γονέων, εργοδοτών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων για πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες αναφορικά με την ποιότητα των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το EURASHE (European Association of Higher Education Institutions) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του συνεδρίου στην Κύπρο διαδραμάτισε ο Πρόεδρος του EURASHE και Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Ανδρέας Ορφανίδης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν αξιωματούχοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης από τα 47 κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτερης Εκπαίδευσης και ειδικοί στον τομέα της διασφάλισης ποιότητας στην Ευρώπη. Οι σύνεδροι ασχολήθηκαν κυρίως με τις διαδικασίες εσωτερικής διασφάλισης ποιότητας καθώς και με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προδιαγραφών και οδηγιών για τη διασφάλιση ποιότητας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ανδρούλα Βασιλείου .