6/7/12

Συμβολική τελετή παράδοσης / παραλαβής της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στην Κοπεγχάγη 06/07/2012

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κοπεγχάγη, συμβολική εκδήλωση κατά την οποία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας κ. Michael Zilmer Johns παρέδωσε τη σκυτάλη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στον Πρέσβη της Κύπρου στη Δανία κ. Γιώργο Χ. Κασουλίδη.



Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Πρέσβεις και λοιποί διπλωμάτες των κρατών μελών της ΕΕ και υποψηφίων χωρών που εδρεύουν στη δανική πρωτεύουσα, αξιωματούχοι και λειτουργοί του Υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας κ. Jan Hoest Schmidt, ο Γενικός Γραμματέας για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας κ. Michael Zilmer Johns και ο Πρέσβης της Κύπρου στη Δανία κ. Κασουλίδης. Οι δύο πρώτοι στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν με πολύ θετικό τρόπο τόσο στις προοπτικές της Κυπριακής Προεδρίας όσο και στην άρτια προετοιμασία που έχει γίνει από μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης και ευχήθηκαν επιτυχία στο έργο που η χώρα μας καλείται να επιτελέσει σε χαλεπούς καιρούς, για το καλό ολόκληρης της Ευρώπης.

Ο Πρέσβης κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Δανικής Προεδρίας και ακολούθως σκιαγράφησε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «η Κύπρος θα εργαστεί σκληρά για να πετύχει τον στόχο μιας καλύτερης Ευρώπης για τους πολίτες της ηπείρου μας».