26/4/12



Επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών της Ανδόρας
 
26/04/2012


Οι σχέσεις της Ανδόρας με την ΕΕ, διμερή θέματα και το Κυπριακό, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών της Ανδόρας κ. Gilbert Saboya Sunyé, η οποία πραγματοποιείται στη Λευκωσία στις 26 και 27 Απριλίου.
Η επίσκεψη του κ.
Sunyé στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών διαβουλεύσεων με την ομόλογό του δρα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και με άλλους αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας, εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ανδόρας θα έχει αύριο, 27 Απριλίου, κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών δρα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή
, στις 12.15 μ.μ., και θα ακολουθήσουν διμερείς διαβουλεύσεις. Στη 1.15 μ.μ. οι δύο Υπουργοί θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια η δρ Μαρκουλλή θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του ομολόγου της.
Νωρίτερα, ο
κ. Sunyé θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλή Συλικιώτη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας κ. Νίκο Νουρή.
Ο
Υπουργός Εξωτερικών της Ανδόρας θα αναχωρήσει από την Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 27 Απριλίου.