21/3/12

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ασίνου
21/03/2012





Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους επισκέφθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Ελπιδοφόρο Νεοκλέους και υπηρεσιακούς παράγοντες, το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στην Ασίνου.

Μετά από ένα σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των παιδιών ο κ. Υπουργός είχε συνάντηση με τον Διδασκαλικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Γονέων και τη Σχολική Εφορεία του σχολείου, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις και συζήτησε τα αιτήματα που τέθηκαν ενώπιόν του με στόχο την άμεση επίλυσή τους.

Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προωθεί τη συμπλεγματοποίηση μικρών σχολικών μονάδων και τη δημιουργία περιφερειακών σχολείων για παιδαγωγικούς λόγους (όπως η παροχή ίσων ευκαιριών για ολόπλευρη μάθηση, ισόρροπη ανάπτυξη των μαθητών στο γνωστικό, συναισθηματικό και ψυχοκινητικό τομέα και σχολική επιτυχία), για επίτευξη της σταθερότητας στο προσωπικό του σχολείου, για πλήρη τήρηση του αναλυτικού και ωρολογίου προγράμματος, κοινωνικοποίηση των μαθητών και υιοθέτηση σύγχρονων διδακτικών προσεγγίσεων που δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε μικρά σχολεία.

Η επιτυχής λειτουργία του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ασίνου, στο οποίο φοιτούν μαθητές από τις κοινότητες Νικηταρίου, Βυζακιάς, Ποταμίου, Κανναβιών, Αγίας Ειρήνης, Κάτω Κουτραφά και Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου, επιβεβαιώνει τα πιο πάνω.

Αποτελεί, επίσης, υπόδειγμα για όλες τις μικρές κοινότητες το παράδειγμα του Περιφερειακού Σχολείου στην Ασίνου, όπου όλοι οι τοπικοί φορείς μαζί με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατάφεραν μέσα από ένα πνεύμα αγαστής συνεργασίας τα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος των παιδιών τα οποία με το χαμόγελο και τη θέλησή τους για μάθηση απoδεικνύουν τα πιο πάνω.

Το Υπουργείο, τέλος, τονίζει ότι μέχρι αυτό να γίνει κατορθωτό για όλες τις μικρές κοινότητες παραμένει δίπλα στις κοινότητες αυτές με πλήρη ευαισθησία στα προβλήματα και αιτήματά τους.