1/3/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο

 
01/03/2012
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας έφθασε χθες αργά το βράδυ στο Λουξεμβούργο, όπου σήμερα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012.



Τον Πρόεδρο Χριστόφια συνοδεύουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στην ΕΕ κ. Κορνήλιος Κορνηλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Δικαστήριο της ΕΕ, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Βασίλειο Σκουρή και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Δικαστές του Δικαστηρίου της ΕΕ και του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ.

Στη συνέχεια, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Δικαστηρίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα δώσει στο Δικαστήριο της ΕΕ αντίγραφα τεσσάρων έργων τέχνης από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκωσίας.

Πρόκειται για έργα που ανάγονται στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού, καθώς και αντίγραφο της μαρμάρινης κεφαλής της Αφροδίτης, έργο του 4ου αιώνα π.Χ.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν, στη συνέχεια, σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου της ΕΕ.